Det skal du bruge:

  • FON
  • 110 gram champignon
  • 1 fed hvidløg
  • 1 løg
  • 1,5 spsk mad olie
  • 2 dl rødvin
  • 3 dl grøntsagsbouillon
  • Opbagning
  • 50 gram veganblock  eller smør
  • 50 gram hvedemel
  • 10 gram ProteinMel
  • 250 ml vegansk fløde eller alm. mad fløde
  • kulør

Find produktet her

Sådan skal du gøre

1

Start med at skære champignon og løg fint ud og pres hvidløget
2

Varm olien op i en gryde og tilføj det pressede hvidløg. Lad det stege i få minutter.
3

Nu tilføjes først løg og derefter champignon (steg evt. champignon hårdt på en pande inden du tilføjer dem til gryden).
4

Tilføj dernæst de 2 dl rødvin, lad det komme i kog og derefter simre ved svag varme i ca. 25 minutter.
5

Når alkoholen er fordampet tilføjes de 3 dl bouillon.
6

Blend fonen med en stavblender.
7

Nu tilberedes opbagningen. I en anden gryde smeltes fedtstoffet.
8

Når fedstoffet er varmet godt op tilføjes først hvedemel og derefter ProteinMel. Der piskes godt til melet er opsuget af fedtstoffet.
9

Tilføj fonen lidt efter lidt og pisk godt i sovsen imens.
10

Tilføj nu fløde lidt efter lidt til den har den ønskede konsistens. Smag til med salt og peber.
11

Lad sovsen koge op og tilføj kulør til sovsen har den ønskede farve.
12

OBS! Sovsen i opskriften er til den tykke side. Du kan selv justere konsistensen ved at tilføje mere væske.

Hvad er ProteinMel?

ProteinMel består af melorme, der først er tørret og derefter blendet til mel.

Proteinindhold 55%, fedtindhold 32%, kostfibre 5,8% og ingen kulhydrater.

Melormene er  fodret med økologiske produkter og melet leveres i bionedbrydelig emballage.