Det skal du bruge:

Julesmåkager (40 stk)

  • 290 g hvedemel
  • 100 g ProteinMel
  • 1 æg (sammenpisket)
  • 250 g smør
  • 1 økologisk appelsin
  • 1/2 tsk kanel
  • 1/2 tsk kardemomme
  • 1/2 tsk nellike
  • 1/2 tsk ingefærpulver

Find produktet her

Sådan skal du gøre

1

Start med at blande mel, ProteinMel, flormelis og alle krydderierne sammen i en skål.
2

Skær smørret ud i små terninger og ælt det sammen med det tørre blanding
3

Ælt til smørret er godt fordelt med melet.
4

Riv skrællen af appelsinen, og pres derefter saften ud.
5

Ælt nu appelsinskræl, appelsinsaft og et æg sammen med dejen
6

Dæk dejen med fil og sæt den på køl. Mindst 2 timer og gerne længere.
7

Form dejen til en rulle med den diameter som du ønsker kagerne skal være i størrelse.
8

Skær rullen i skiver ca. 1/2 cm i tykkelse
9

Sæt kagerne på en smurt plade og bag dem i ovnen på 180 grader i 15 min. Småkagerne er færdige, når de er gyldne i bunden.

Hvad er ProteinMel?

ProteinMel består af varmebehandlede formalede melorme.

Proteinindhold 59%, fedtindhold 30%, Kulhydrat 0,7% og kostfibre 4,6%