I vinterhalvåret 2022 havde vi fornøjelsen af at indgå i et samarbejde med to studiegrupper fra Københavns professionshøjskole, som læser ernæring og sundhed på  5. semester med toningen: fødevarer og ledelse. På dette semester havde de studerende produktudvikling, og ville gerne udvikle et produkt, hvori melbillelarver indgik. Samarbejdet gik ud på at vi donerede ProteinMel og til gengæld fik lov til at skrive en artikel om dem og deres produkt. 

De to studiegrupper skulle ikke bare udvikle et produkt til den almindelige bruger, der skulle være et ernæringsmæssigt benspænd hos deres primære målgruppe. Læs med i nedenstående afsnit om de to studiegruppers forskellige bud på et ernæringsmæssigt benspænd, samt forskellige benyttelser af ProteinMel. 

 

Ravioli gruppen: 

Første studiegruppe bestod af Amalie, Helena, Laura, Linea og Stine. Deres selvvalgte ernæringsmæssige benspænd var, at det skulle være et glutenfrit produkt, så deres primære målgruppe var altså folk med cøliaki. Gruppen ville gerne udvikle en glutenfri ravioli, da de syntes der manglede en god erstatning for dette, på det glutenfrie marked. De startede med at bruge ProteinMel, som kilde til protein i deres produkt i starten af udviklingsfasen, men da de havde besluttet sig for at lave en delikat ravioli, ombestemte de sig og brugte istedet ProteinMelet som smagsgiver. Med ProteinMelet kunne der tilføjes umami til produktet. Det færdigudviklede produkt blev navngivet Fråst, og var som nævnt tidligere en glutenfri ravioli. Den blev solgt på frost og bestod udover ProteinMel af blandede svampe, laktosefri hytteost, parmesan, æg, krydderurter, deglaserede løg og confiterede hvidløg. 

 

Cookie gruppen: 

Den anden studiegruppe bestod af Karl, Kenny og Rasmus. Deres selvvalgte ernæringsmæssige målgruppe var børn på hospitaler. Syge børn har et behov for energitætte måltider samt mellemmåltider. Udover en energitæt kost har børnene også et øget behov for protein. Melbillelarver har netop et højt energiindhold samt højt proteinindhold. ProteinMelet blev brugt i en cookie dej, som skulle kunne sælges engro til hospitaler. Udover ProteinMel bestod den færdigudviklede cookiedej af  lys chokolade, havregryn, æg, sukker, brun farin og smør. Dette produkt blev også solgt på frost. 

 

Salgsdagen

De studerendes produktudviklingsfase mundede ud i en salgsdag på Københavns Professionshøjskole, hvor alle studiegrupperne skulle præsentere deres produkt for deres medstuderende på andre studieretninger og semestre. Produkterne blev taget rigtigt godt imod, folk var åbne og modige set i forhold til at Melbillelarver er en ny spise i Norden.

Skriv en kommentar