Det skal du bruge:

  • 150 g. blødt smør
  • 200 g. rørsukker
  • 100 g. brun farin
  • 2 æg (M)
  • 250 g. hvedemel
  • 50 g. ProteinMel
  • 2 tsk. Vaniljesukker
  • 1 tsk. Natron
  • 1 tsk. fint salt
  • 200 g. hakket mørk chokolade, groft hakket(kan byttes ud med anden yndlingschokolade)
  • 100 g. hasselnødder, groft hakkede(kan byttes ud med anden yndlingsnød)

Find produktet her

Sådan skal du gøre

1

Smør og rørsukker røres godt sammen, farin og æg røres i.
2

Hvedemel, ProteinMel, vaniljesukker, natron og salt blandes og vendes i smørblandingen.
3

Hakket chokolade og hakkede nødder røres i.
4

Sæt med 2 skeer/teskeer dejen i toppe på en bageplade med bagepapir, tryk dejen lidt flad.
5

Dejen med fordel rulles til ”pølse” og derefter lægges i køleskabet i min. 1 time. Derefter skæres den i skiver med en tykkelse på ca. 7-10 mm.. Kagerne bliver ca. dobbeltstørrelse v. bagning.
6

Bages nederst i ovnen i 7-10 min. ved 190 grader. Når kagerne tages ud af ovnen, bliver de flade, det er meningen.

Hvad er ProteinMel?

ProteinMel består af melorme, der først er tørret og derefter blendet til mel.

Proteinindhold 55%, fedtindhold 32%, kostfibre 5,8% og ingen kulhydrater.

Melormene er primært fodret med økologiske produkter og melet leveres i bionedbrydelig emballage.