Det skal du bruge:

Dahl og ris:

  • Ris: 4 dl. (Rå)
  • Vand: 6 dl
  • Løg: 100 g
  • Hvidløg: 3 fed 
  • Ingefær (ordnet): 10 g
  • Revet gulerod: 80 g
  • Rå linser: 150 g
  • Garam Masala: 4 tsk.
  • Karry: 2 tsk.
  • Spidskommen: 2 tsk.
  • Olivenolie: 15 g
  • Grøntsagsbouillon: 1 terning
  • Vand: 4 dl

Naanbrød: 

  • Hvedemel: 250 g
  • ProteinMel: 50 g  
  • Sukker: 1 tsk.
  • Bagepulver: 1 tsk.
  • Natron: 0,5 tsk.
  • Hvidløg: 2 fed (presset)
  • Koriander: 5 stilke koriander (hakket)
  • Vand: 1 dl
  • Græsk yoghurt 10%: 1 dl

Find produktet her

Sådan skal du gøre

Dahl og ris:
2

Start med at klargør løg (skal hakkes), hvidløg (hakkes eller presses), ingefær og gulerod (rives).
3

Tilføj nu alle krydderier i en skål, så de er klar til at komme på panden.
4

Varm derefter en gryde op med lidt olivenolie og tilføj løg, hvidløg og ingefær når gryden er varm.
5

Tilsæt krydderierne i gryden når løg og hvidløg er blevet klarer.
6

Imens krydderierne svitses, skyller du dine linser, samt opløser en grøntsagsbouillon i 4 dl vand.
7

Tilføj nu, linserne, den opblandet grøntsagsbouillon, revet gulerod og hakkede tomater til gryden.
8

Lad retten simre i 45-60 min.
9

Sæt nu 6 dl vand over at koge i en anden gryde og skyl risene grundigt igennem imens vandet kommer op at koge.
10

Når vandet koger tilføjes risene.
11

Når risene er færdig, lader du dem stå i gryden med låg på, så holder de varmen imens du laver naanbrødet.

Naanbrød:
13

Naanbrødet laves ved at blande hakket koriander, presset hvidløg, alle de tørre ingredienser og alle de våde ingredienser sammen.
14

Ælt derefter dejen i 3-5 minutter, enten med hænderne eller i en røremaskine.
15

Del nu dejen op i 7-8 stykker og rul dem tyndt ud med en lille smule mel på køkkenbordet.
16

Steg nu naanbrødet på en varm pande med lidt olie på begge sider, brødet skal være gyldent før de er færdige.

Hvad er ProteinMel?

ProteinMel består af varmebehandlede formalede melorme.

Proteinindhold 59%, fedtindhold 30%, Kulhydrat 0,7% og kostfibre 4,6%