Viden om ...

Viden om
27. maj 2023

Sådan passer vi vores melbillelarver

  Dyrevelfærd i produktionen af Tenebrio molitor (melbillelarve) Der findes ikke en konkret manual til dyrkning af melbillelarver, så deres velfærd sikres. Men der findes gode anbefalinger, - dem følger vi og sammenholdter med vores egen store viden og erfaring…
Viden om
2. februar 2021

Det er helt sikkert at spise melorme

En vigtig milepæl af nået The International Platform of Insects for Food and Feed (IPIFF) bød I en pressemeddelelse den 13. januar 2021 velkommen til dagens rapport fra the European Food and Safety Authority (EFSA). Rapporten konkluderer at produktet tørrede…
Viden om
24. januar 2021

»De migranter, der kom til Norden, vænnede sig til at spise svin og mælkeprodukter, mens mange asiater vænnede sig til insekter,« siger Andreas Lieberoth.

Insekter er en ny fødevare i vesten, og det skal vi vænne os til, og mange har svært ved det. For at komme med anbefalinger til, hvordan vi kan tage de nye fødevarer til os, er det nødvendigt først at…
Viden om
24. januar 2021

Skal vi spise usynlige insekter?

Neofobi (angsten for nye fødevarer) er den største udfordring, når mennesker i den vestlige verden skal begynde at spise insekter. Ud fra en tanke om at mennesker bedre kan acceptere insekter som fødevare, hvis de ikke kan se, hvad de…
Viden om
24. januar 2021

Insekters fantastiske immunsystem

Opdræt af spiselige insekter er opstået, som et lovende og en alternativ produktion af proteinrig mad og foder. Den industrielle produktion af insektafledt protein er mere omkostningseffektiv og energieffektiv end husdyrbrug eller akvakultur, og den giver et lavere miljømæssig aftryk.…
Viden om
23. januar 2021

Spiser hunde insekter?

I 2018 var der 85 mill. hunde i Europa. Der er en øget tendens til at hundefoder i højere grad indkøbes ud fra menneskelige præferencer for føde. Hundefoder med insekter er et voksende marked i Tyskeland og Holland. Forskere fra…
Viden om
23. januar 2021

Er det godt for høns at spise insekter?

Et studie udført af italienske forskere præsenteret på IFW 2020 konkluderer at høns, der fodres med levende insekter (6%) får en bedre fjerpragt,  de plukker sig selv mindre og deres adfærd forbedres på nogle områder. Den ændrede kost har ingen…
Viden om
21. januar 2021

Melorme, tørring og antioxidanter

Verdenskonferencen’ Insect to feed the World’ blev I 2020 afholdt virtuelt. Et af oplæggene omhandlede antioxidanter i melorme, og hvordan disse bedst bevares, når melormene tørres. Undersøgelsens første resultater viser, at dette sker bedst, når melormene tørres i mikroovn eller…
Viden om
26. juli 2020

Hvorfor spise insekter?

Historie og perspektiv Insekter er gennem mange år blevet spist af millioner af mennesker i Asien, hvor der er en tradition for at supplere føden med protein fra insekter. Man har spist insekter fra naturen, og i de senere år…
Viden om
10. juli 2020

Status på Biofras forsøg i grøntsager i væksthus

Forsøg med tildeling af Biofras fra melorme, har efter 6 uger givet en tydelig forskel i planternes udseende og udbytte. Især peber og agurk, men også tomater, er i langt bedre vækst efter tildeling af 50-100 ml. Biofras hver uge…